22 decembrie 2015

Convingeri Privind Marketingul Interior și în Afara Companiei

"Așa cum trăim într-o lume a marketingului și publicității, la fel un domeniu business poate părea ușor pentru unii, dificil pentru alții."

Convingeri Privind Marketingul Interior și în Afara Companiei
Vorbeam cu un prieten în una din zilele trecute, încercând să-I fac ziua mai bună, deoarece avusese o problemă, și mi-a tăiat-o scurt: „încetează cu marketing-ul tău, suni exact ca mottoul unui brand”. 

Nu m-a supărat că mi-a spus asta. În schimb, i-am reamintit că cel al lui Nike este „Just do it”, sau în cazul Apple avem „Think different” – acestea fiind mottourile unor branduri foarte puternice despre care oamenii vorbesc adesea.

Așa cum trăim într-o lume a marketingului și publicității, la fel un domeniu business poate părea ușor pentru unii, dificil pentru alții. Același lucru se întâmplă și în interiorul unei companii unde angajații din afara departamentului de marketing par să aibă mereu o părere a lor despre ultima campanie a noului produs lansat și întrebări despre alegerile pe care departamentul de marketing le are în legătură cu designul, mottoul și chiar rețeaua de distribuție.

Principiile de marketing sunt în ceață pentru foarte mulți oameni care nu sunt în departamentul de marketing și mereu găsesc folositor să explic contextul uneo campanii colegilor departamentelor conexe celor de marketing, chiar dacă vorbim de departamentul legal sau cel de contabilitate.

Îmi aduc aminte de o întrebare a unui angajat a unei companii ce produce hârtie, în timpul unei prezentări ce trebuia să apară la TV, ce avea ca scop reîmprospătarea brandului nostru. Iar întrebarea a fost dacă managerul de marketing a făcut reclama, ceea ce mi s-a părut tare amuzant, având în vedere că nici măcar nu s-a gândit că lucrăm cu o agenție de publicitate care ne ajută cu designul.

Oamenii sunt diferiți, iar convingerile acestora s-au format în urma experiențelor pe care le-au avut și domeniilor în care au activat. 

Location: Romania