24 februarie 2017

5 Filme Motivationale

Ca sa reusim deseori in a ne atinge un scop / vis trebuie sa fim motivati, persistenti si rabdatori. Motivarea poate fi interioara, dorinta noastra arzatoare, pasiunea dar si exterioara, fie persoane / personalitati ce te inspira, actiuni, demersuri, o melodies au chiar un film. Un film te poate face sa intelegi diferit lucrurile, te poate determina si ambition mai mult decat crezi. 

Iti recomand sa urmaresti cateva filme ce asupra mea au avut efecte din cele mai bune si m-au tinut in priza.

1. The Pursuit Of Happiness.

Cata putere, ambitie si dorinta exista in noi? Te poti lamuri urmarind filmul ce prezinta poveste lui Chris Gardner si a fiului sau, ce impreuna trec peste o furtuna ce le tulbura cursul vietii. Chris Gardenr este un agent de vanzari talentat, care din pacate nu a avut sansa vietii. A castigat custodia fiului sau insa este dat afara din apartamentul lor si sunt nevoiti sa o ia de la capat. Emotionant este cum Chris reuseste sa-si inspire fiul, sa-l imbarbateze in momente in care poate el ar avea mai multa nevoie de asta. “Nu da voie nimanui sa-ti spuna ca nu poti sa faci ceva. Daca ai un vis, trebuie sa-l protejezi. Daca vrei ceva, incearca sa-l obtii.Punct.”

2. A beautiful mind

Pe langa motivatia de care va ziceam mai devreme, acest film va inspira multa emotie, unde iubirea adevarata te poate ridica in cele mai grele momenta. John Forbes Nash, un matematician intelligent, pune la punct o teorie economica de succes si devine astfel cunoscut. Succesul si ascensiunea sa sunt tulburate de o boala crunta ce-si face aparitia, schizofrenia. Greu incercat de boala si de multele evenimente ce-l pun la pamant, Nash reuseste de fiecare data sa se ridice cu suportul si dragostea sotiei sale. Anii trec iar Nash reuseste sa-I dea peste nas schizofreniei, reusind sa-si pastreze un nume in lumea matematiciii iar in 1994 castiga premiul Nobel.

3. Rocky

Stiati ca filmul este viata lui Sylvester Stallone? A fost atat de ambitios in a-si atinge visul incat pentru asta a trebuit sa plateasca cu casa, sotia si..cainele. La propriu. Dupa ce fusese la numeroase castinguri unde a prezentat scenariul acestui film, scris de el, dupa ce a avut oportunitatea de a vinde scenariul ( insa nu a acceptat intrucat nu putea juca in el), dupa ce sotia l-a parasit, dupa ce a fost nevoit sa-si vanda cainele. Filmul reflecta durerea, ambitia, puterea, drama si victoria.

4. Seven Pounds

Este adevarat ca m-a intristat destul de tare finalul filmului, insa cum nu intotdeauna totul se termina cum ne dorim noi si in astfel de momente trebuie sa gasim partea buna, va recomand sa urmariti poveste unui tanar ce a fost puternic marcat de o greseala facuta cu cativa ani in urma. Crede ca-si poate rascumpara greseala ajutand 7 oameni. 

5. The Intern

Nu stiu cat de motivational il gasesc unii, insa mie mi s-a parut inspirational Ben Wittaker, care la 70 de ani, reuseste sa obtina un job dorit de multi tineri din jurul sau, face fata cu brio cerintelor, tendintelor si rautatilor din ziua de astazi. Ne arata cum demnitatea si familia trebuie sa primeze dar si cum nimic nu este greu de obtinut daca iti doresti si pui pasiune.