18 iunie 2019

,

Caracteristici ale persoanelor toxice

Suntem inconjurati de astfel de persoane, chiar daca nu realizam acest lucru. Efectele pe care le au asupra noastra sunt mai mari decat iti poti imagina. Fie ca o fac in mod voit sau nu, astfel de persoane reusesc sa te traga in jos, sa te demoralizeze si sa te incarce cu energie negativa.

Cam in toate cartile de dezvoltare personala, am citit ca este recomandat sa ne indepartam de astfel de persoane. Nu fac decat sa ne ingreuneze drumul pe care am pornit, acela de evolutie. Am simtit pe propria piele de altfel, acest lucru.

Cum putem recunoaste totusi, astfel de persoane? Este destul de simplu, majoritatea persoanelor toxice au cam aceleasi caracteristici.

1. Se vaita in permanenta. Nu stiu voi cum sunteti, dar astfel de persoane reusesc sa ma indispuna destul de rapid. Viziunea mea din acest punct de vedere, este ca toti avem probleme de rezolvat, lucruri de facut. Daca ma vait incontinuu in privinta lor, nu cred ca voi castiga nimic. Este posibil sa o fac si sa primesc un sfat, dar a doua oara nu voi face decat sa incarc persoana de langa mine cu propriile probleme.

2. Nu stiu sa isi ceara scuze. Sa gresesti este omeneste, sa iti asumi lucrul respective este lucru mare. O persoana toxica va recurge intotdeauna la alte miciuni, in loc sa isi recunoasca vina si sa indrepte lucrurile.

3. Judeca in permanenta oamenii. Asta cred ca este o caracteristica a poporului nostru, barfa. Nu prea ne place sa ne uitam la noi in curte, iar judecata asta devine cu usurinta un hobby. De astfel de persoane, ar trebui sa stam cat mai departe posibil.

4. Nu asculta. Nu accepta critica sau un sfat de la cei din jur. Vorbeste la infinit despre propria persoana si probleme. In momentul in care intervii si vrei sa impartasesti ceva, te intrerupe si readuce in discutie propriile viziuni. Daca vrei sa ii dai un sfat, intra in defensive si nu accepta nicio opinie.

5. Manipuleaza pe cei din jurul sau pentru propiile interese. Aici nu are rost sa dezbatem prea mult.

6. Te indispune. De acest lucru cred ca iti poti da singur seama. Dupa ce te-ai intalnit cu o astfel de persoana, ai impresia ca nu mai ai chef de nimic si nici sa zambesti nu prea iti mai vine.

Tu cum recunosti persoanele toxice din jurul si ce faci ca sa te indepartezi de ei?
Location: Romania